3 Cara Mudah Membina Laman Web Perniagaan Saya faham, nak bina laman web sangat complicated dan pening kepala. Setuju tak apabila saya katakan, Bina page di Facebook lagi mudah daripada membina laman web. Memang betul pun, tetapi kedua-dua platform (Facebook dan laman web) mempunyai fungsi yang berbeza. Bak kata Irfan Khairi, Facebook adalah untuk berinteraksi dengan pelanggan…

22 Tempat Makan Menarik di Penang (VIRAL | 2017) Kami rasa anda pasti setuju dengan apa yang kami katakan: Penang boleh digelar sebagai sebuah syurga makanan. Tapi, terlampau banyak tempat makan di Penang ni. Macam mana nak pilih? Sebenarnya memang banyak pun tempat makan menarik di Penang ni, tetapi tidak semuanya terkenal dan gerenti sedap……

Nak naikkan jualan setiap bulan sangat sukar bila pelanggan asyik taknak datang kedai. Anda mesti dah biasa dengan situasi ni kan? Tapi, boleh setuju tak apabila kami katakan: Strategi pemasaran yang betul dan kreatif adalah kaedah terbaik untuk menarik lebih ramai pelanggan. Ramai pelanggan, banyaklah jualan, maka bertambahlah keuntungan.. ..betul? Jadi dalam artikel kali ini,…

Bagaimana anda memilih sesebuah tempat makan? Adakah sebuah sambutan seperti sambutan hari jadi, anniversary atau perayaan itu membentuk pilihan anda? Atau, makanan yang dihidangkan adalah faktor yang utama? Bukankah perkhidmatan yang disediakan, suasana dan lokasi tempat makan itu juga penting? Atau, adakah anda memilih sesebuah tempat makan itu hanya semata-mata pada rating atau review yang diberikan? Persoalannya, apakah kaedah yang terbaik untuk…

Hi semua! Kali ini kami ingin membawa anda ke 4 tempat makan best yang anda boleh kunjungi di sekitar Kulai, Johor. Jom kita lihat apa yang ada di Kulai ni. 1. Nasi Lemak Ayam Goreng Wak Kentut Mendengar nama nasi lemaknya mungkin membuatkan anda ragu – ragu untuk mencubanya. Tetapi janganlah anda khuatir, kerana ianya…

Kejayaan sesebuah perniagaan restoran tidak hanya bergantung kepada lokasi dan menu yang disajikan. Ia juga turut bergantung kepada strategi pemasaran yang digunakan bagi menarik perhatian pengunjung untuk datang menjamu selera di restoran anda. Sememangnya diakui, setiap perniagaan perlu memiliki strategi yang tersendiri dalam menaikkan ranking perniagaan mereka agar dikenali oleh orang ramai. Strategi yang digunakan…

Masyarakat kini sangat sinonim dengan dunia IT seiring dengan perubahan zaman yang menjadikan teknologi sebagai salah satu keperluan harian. Dengan adanya teknologi bukan sahaja dapat memudahkan pelbagai urusan jual beli, malah dapat membantu kita mencari tempat – tempat makan menarik yang terdapat di kawasan sekitar. Jika anda sebagai salah seorang pengusaha restoran, sebaiknya gunakanlah teknologi…

Strategi pemasaran adalah sangat penting bagi mempromosikan sesuatu produk kerana ia mampu menarik pelanggan untuk mencubanya. Tidak dinafikan banyak cara – cara konvensional digunakan bagi mempromosikan sesuatu produk itu. Namun, seiring dengan perubahan dan kemajuan teknologi, kini strategi pemasaran mula dipertingkatkan dan ia ternyata lebih berkesan berbanding pengiklanan secara konvensional. Beberapa strategi promosi restoran secara…

Salam dan Hi! Apa khabar semua? Kami harap anda dalam keadaan yang baik-baik sahaja. Ini merupakan artikel yang pertama oleh RasaHub dan di dalam artikel ini, kami ingin menerangkan sedikit tentang latar belakang RasaHub. Restoran Digital ditubuhkan adalah untuk memberi inspirasi dan kesedaran kepada para usahawan restoran di luar sana, khususnya di Malaysia, untuk meningkatkan…

Mencari-cari makanan di Perlis? Buntu taktau nak makan mana? Kali ini, RasaHub ingin membawa anda ke restoran best yang anda boleh kunjungi di Perlis. Jom baca! Negeri Perlis terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia dan merupakan negeri terkecil di Malaysia. Biarpun Perlis merupakan sebuah negeri terkecil, namun ia turut mempunyai tempat – tempat menarik yang…