Bagaimana untuk menghiasi restoran anda?

Seseorang pergi ke restoran yang berbeda baik kerana masakan sangat baik atau kerana suasana menyenangkan. Mari kita lupakan sejenak tentang koki dan hidangan mereka yang lazat dan tumpu pada hiasan restoran. Bagaimana untuk menarik pelanggan? Ia bergantung kepada banyak pengaruh.

Hiasan dalaman memainkan peranan yang besar dalam mendapatkan pelanggan untuk restoran bersama-sama dengan makanan yang baik dan perkhidmatan hebat dan kerana hari ini persaingan hampir semuanya untuk mendapatkan pelanggan, Anda harus cuba ini dan menjadi lebih baik daripada mereka.

Menjadi inovatif dengan tempat makan di sekitarnya adalah penyelesaian yang lebih baik untuk melakukan itu, kerana pelanggan ingin makan dalam suasana yang menyenangkan yang memanipulasi mereka perasaan rekreasi. Selain itu, reka bentuk dalaman eksklusif akan membezakan anda dari restoran atau kedai kopi yang biasa di pasaran dan mencetak jenama dalam minda pelanggan.

Reka bentuk dalaman yang baik boleh dilakukan sebanyak restoran, kafe atau bar sebagai makanan dan minuman yang lazat. Mewujudkan reka bentuk dalaman yang luar biasa adalah apa-apa tetapi mudah. Terdapat beribu-ribu aspek untuk diubah- Apa yang akan menjadi gaya restoran, bar atau kafe anda? Bagaimanakah anda dapat membuat pedalaman sebagai klasik dan mewah mungkin tanpa menganggu aliran kerja kakitangan? Adakah peraturan keselamatan bahkan membolehkan reka bentuk mulia anda untuk mengambil bentuk? Saya mempunyai pilihan untuk itu.

Peranan warna di sebuah restoran:

Apabila anda fikirkan tentang berapa banyak yang masuk ke dalam reka bentuk dalaman restoran yang ideal, anda akan mendapat penghargaan yang baru untuk ruang dalaman yang dirancang secara ajaib.

Seperti yang kita tahu, warna tidak sengaja membentuk banyak keadaan kehidupan seharian kita. Mereka mempengaruhi sikap orang terhadap persekitaran mereka serta mempunyai kesan yang membingungkan pada tahap keselesaan seseorang dalam keadaan tertentu.

Apabila memutuskan skema warna untuk restoran, berfikir tentang jenis mood yang anda inginkan orang yang berada di restoran, berfikir tentang apa jenis makanan yang akan dihidangkan di sana, dan jenis pelanggan yang paling mungkin pergi ke sana. Pereka dalaman boleh membantu anda memilih warna anda sendiri untuk restoran anda.

Warna yang berbeza mempromosikan perasaan yang berbeza. Sebagai contoh, warna hangat seperti kuning, merah dan oren adalah warna yang sangat merangsang dan cenderung untuk meningkatkan selera makan. Mereka menggalakkan sikap positif dan pandangan terhadap persekitaran. Jadi saya fikir anda perlu menghiasi restoran anda secara moden.

Leave a Reply

 1. fahimi hamzah

  nama sy fahimi masalah sy skr adalah mcm mana nk cari warna yg sesuai utk kedai makan steamboat yg sy akan buka pd bulan march ni.kedai sy end lot pintu dan dinding tepi end cermin…bleh bantu saya…bagaimana nk deco kedai sy ni…
  sekian terima kasih

  1. Admin Listing Owner

   Hi Fahimi,

   Terima kasih kerana bertanyakan soalan di sini.

   Warna mempunyai kesan terhadap psikologi pelanggan. Untuk restoran seperti steamboat, kami sarankan tuan menggunakan warna yang bersifat hangat seperti merah dan oren. Ia mampu menaikkan selera pelanggan. Walaupun begitu, jangan jadi terlampau over sangat. Kerana warna yang hangat itu boleh menyakitkan mata pelanggan dalam masa yang panjang. Jadi, masukkan elemen tersebut pada zon yang anda rasa pelanggan berdiri atau beratur sahaja, dan kurangkan di zon yang pelanggan anda duduk.

   Bagaimanapun, ini hanyalah cadangan daripada kami. Tahniah kerana tuan fahimi akan buka restoran baru tidak lama lagi. Semoga dipermudahkan urusannya 🙂